דיני שומרים בגוי

שאלה:

מה הם דיני שומרים שאני שומר לגוי? מתי שומר חינם צריך לשלם? מתי שומר שכר צריך לשלם? מתי שוכר צריך לשלם? מתי שואל צריך לשלם? האם מותר להשאיל חפץ שהשאלתי מגוי או להשכיר או לתת למישהו אחר שישמור?

תשובה:

שלום וברכה,

אין חיובי שמירה לגוי, ולכן אם שומר בשכר או שוכר או שואל מגוי ואבד פטור מתשלומים, ואפילו אבד מחמת פשיעה. שכתוב כי יתן איש אל רעהו – וגוי אינו רעהו.

אם קיבל חפץ מגוי לשמור והעביר לשומר אחר, נחשב פשיעה ופטור בגוי. [הכסף משנה שכירות פ"א ה"ד כתב ששומר שהעביר לשומר נחשב מזיק בידיים, ויש לעיין האם גם בגוי יהיה חייב לדעתו].

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שא ס"א.