דיווח שעות עבודה מהבית

שאלה:

שלום,
אני עובדת במשרד (מחשבים), כאשר בזמן העבודה המעסיק מודע לכך שמדברים מידי פעם, עוסקים בדברים פרטיים, יש ארוחת בוקר וארוחת צהריים שכמובן על חשבון שעות העבודה, כאשר כל הדברים הנ"ל בסדר מבחינת המעסיק כאשר הינם בכמות סטנדרטית ולא מופרזת כמובן.
קורה שלפעמים אני עובדת מהבית, ואז כמובן שאני אוכלת ארוחת בוקר וצהריים, פה ושם עסוקה בעניינים פרטיים ממש כמו שמקובל לעשות בזמן שנמצאים פיזית במשרד,
האם כאשר אני מדווחת שעות עבודה מהבית עלי לדווח רק על השעות שעבדתי נטו בענייני העבודה, או שאפשר גם קצת על המסביב?
תודה מראש!

תשובה:

שלום רב,

הפסקות מנימליות בזמן העבודה, נחשבות כזכויות העובד, ולא ניתן לפחות משכרו בגלל הפסקות אלו. איני רואה הבדל אם העבודה מהבית או מהמשרד, אין אפשרות לימנוע את העובד מהפסקות סטנדטיות, או הפסקות לארוחות שמחויב העובד לתת למעביד. ברור שיש להזהר ביותר כשעובדים מהבית שלא להסחף לעבודות פרטיות ולהפסקות גדולות.

בהצלחה.