בגד מיוחד לשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
שתי שאלות:
א. אתמול לאחר סעודת מלווה מלכה (שנעשתה אתמול בשעה מאד מאוחרת) נרדמתי עם בגד שהוא היה עד כה בגד שבת. והתעוררתי אחרי כמה שעות בלילה והחלפתי, האם זה נקרא שלבשתי אותו לחול? כי זה שמלה חשובה לי וחגיגית מאד וחדשה וחבל לי שבגלל שנרדמתי איתה לכמה שעות אחרי מלווה מלכה היא תחשב כבגד שנלבש בחול.

ב. יש לי שמלה שיש על התווית שלה של הבגד כזה ציור של פייה עם כנפיים (מבד ארוג ) כלומר זה סמל כזה על התווית. נראה לי שזה מהצד (פרופיל ) האם יש בעיה שיש על השמלה תוית כזאת (יש אפשרות לגזור את התווית אם צריך)

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

  1. לא הבנתי את הבעיה. ואם זה בגד שנלבש בחול??? בגד שמיועד בעיקרו לשבת הוא בגד של שבת גם אם לבשת אותו בחול לצורך חגיגי כזה או אחר, אין בכך כל בעיה. הרבה אנשים לובשים לשמחות פגישות שידוכין או אירועים אחרים בגדי שבת.
  2. אין בעיה.