אכילה לפני שחרית לנשים

שאלה:

שלום רב.
האם אישה יכולה להתפלל תפילת שחרית אחרי הארוחת בוקר?
האם אפשר להחזיק תינוק בתפילת העמידה ולהתפלל שהוא עליי? מהחשש שהוא יבכה ולא אהיה מרוכזת בתפילה.

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני הדין שאוסר לאכול לפני התפילה נאמר לגברים ולנשים כאחד. אולם בנשים הקלו יותר לאחר שיאמרו ברכות או איזה בקשה לפני התפילה. משום שמעיקר הדין מדאורייתא הן יוצאות ידי חובה ע”י בקשה זו, ונחלקו הדעות אם הן חייבות בתפילת שמונה עשרה, ואף שלהלכה החמיר בכך המשנה ברורה בסי’ קו, לענין האכילה לפני התפילה הקלו. ראה שו”ת מנחת יצחק ח”ד סי’ כח, תשובות והנהגות ח”ג סי’ לז.

אם אין אפשרות להתפלל כשהוא ישן וכדומה, את יכולה להחזיקו בתפילה. טוב יותר שיהיה בעגלה לידך ואם יהיה צורך תרימי אותו באמצע שמונה עשרה.