להניח אופניים בחדר מדרגות של בניין אחר

 שאלה

ילד נוסע באופניים לחיידר  ורוצים ההורים שיניח אותם בחדר מדרגות שבבנין סמוך לחיידר  א. האם צריכים לבקש רשות מכל השכנים ב. והאם הסכמת הממונה על וועד הבית מועילה

תשובה

צריך רשות מהשכנים ואין הממונה על וועד הבית יכול להרשות אא"כ הוסמך לכך מהשכנים

ביאור התשובה

בדרך כלל שכני הבניין מקפידים על השתמשות קבועה של מישהו  זר בחדר המדרגות ולכן צריכים לבקש רשות מכל השכנים והממונה על וועד הבית לא יכול להרשות אא"כ הוסמך לכך ע"י השכנים שגם זה כלול בתפקידו והעצה שיתן משהו לוועד הבית ומסתבר שבכה"ג יסכימו השכנים

 הרבנים המשיבים: הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי