תפילה בישיבה באמצע נסיעה

שאלה:

אם אני בנסיעה. ועומד להגיע סוף זמן תפילה. אין דרך לרדת מהרכב כי לא אני הנהג.
מה עדיף – להתפלל בישיבה עם רגליים צמודות, או לחכות לתפילה הבאה ולהתפלל פעמיים עמידה?
( זה בד"כ בעיה בתפילת מנחה,שזה אמצע היום ונמצאים בנסיעה )
כמובן שלא מדובר במקרה שאני יכול להתפלל לפני או אחרי. אלא זו הסיטואציה כבר, ועומד לעבור זמן תפילה אם לא אתפלל ברכב.
תודה.

תשובה:

שלום רב,

במקרה שאין אופציה להתפלל בעמידה כמו בתיאור שאתה מתאר מותר להתפלל בישיבה. כך גם עושים הרבה אנשים באמצע טיסה שהם מתפללים בישיבה (כך פסק הגר"ש וואזנר). כמובן שאם יש אפשרות להתפלל לפני או אחרי, ודאי עדיף. ראה שו"ע סי' צד. ברור הדבר שיש לעשות הכל כדי לזכור בעבודה גם את עיקר תמצית החיים שלנו, ולעשות הרגל לסדר את ענין תפילת המנחה שלא לבוא למכשול.

בהצלחה.