פסיקה כדעת ערוך השלחן או המשנה ברורה?

שאלה:

שאלותי היא לגבי הספר ערוך השלחן

1. שמעתי מאברך שלומד בתורה אור שהר' חיים פנחס שיינברג זצ"ל היה פוסק כערוך השלחן ולא כמשנה ברורה מתי שנחלקו- האם זה נכון?
2. האם תהיה עלי תביעה בשמים אם אני נוהג כערוך השלחן ולא כמשנה ברורה שהתקבל באופן כללי?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר הוראה כזו של הגרח"פ שיינברג, באופן כללי לא ניתן להשתית את החיים על הספר ערוך השלחן בהיותו מאוד מקוצר וכללי ולא מפורט, המשנה ברורה נוגע בהרבה מאוד פרטים ונותן משנה סדורה בכל הליכות החיים ולכן התקבל בצורה שכזו. לא הבנתי למה לא לנהוג כמו כל עם ישראל כדעת המשנה ברורה…

שבת שלום