הרב פסל את ההפסק טהרה, מתי טובלים?

שאלה:

שלום לרבנים

1) אם עשיתי הפסק טהרה, והיה לי ספק לגביו, ולקחתי לבדיקה לאחר יומיים, ובינתיים התחלתי לספור שבעת הנקיים, ונמצא ע"י הפוסק שהמוך דחוק טמא. מה עליי לעשות? מאחר וכבר התחלתי בשבעת הנקיים ולא עשיתי הפסק שוב ביום למחרת.

2) אם יוצאת מהמקווה, ורואה כלב. או כל חיה טמאה אחרת, האם צריכה לחזור ולטבול?

תשובה:

שלום וברכה

הבדיקה שהיתה ביום הראשון לנקיים תחשב הפסק טהרה, והטבילה נדחית ביום אחד [אף שביום זה היתה רק בדיקה ולא מוך, זה לא מעכב].

לא צריך לחזור ולטבול, בפרט שראית בודאי את הבלנית, עיקר ההקפדה היא שהדבר הראשון שאשה רואה לא יהיה יצור טמא.

שבת שלום ומבורך.