כיבוד הורים

שאלה:

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול: אני עורכת עבור ההורים שלי שהם אנשים מאד מבוגרים עד מאה ועשרים את הקניות. אבא שלי רוצה שקניות מסוימות אערוך במכולת השכונתית בה הוא קונה כחמישים ומשהו שנה, ואני בשמחה קונה שם. הבעיה: הוא דורש ממני לרשום על החשבון ופעם בחודש הוא ישלם כמו שהוא נהג כל השנים. אני לא מסוגלת לעשות זאת. בעל המכולת אדם מאד עני שכמעט אף אחד לא קונה אצלו יותר ואני מאד שמחה כן לקנות אך לשלם במזומן. אני בשמחה אשלם מכספי ולא זו השאלה. אבא שלי פשוט מתנגד לזה. מה עלי לעשות? אין באפשרותי "לרשום" כמו שהוא רוצה. מבחינה נפשית אין לי יכולת לשלם רק פעם בחודש לאדם כ"כ עני ושנזקק לכסף. האם מותר לי בכל אופן לשלם?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אם אבא שלך אינו יודע מכך את יכולה לשלם מכספך. אבל אני לא בטוח שאתה צודקת שמדובר באדם עני כל כך. אדם שמחזיק חנות מלאה סחורה מן הסתם מגלגל תשלומים בהקפה עם הרבה מאוד ספקים וכו', תשאלי אותו האם זה חשוב לו כל כך.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. החנות כמעט ריקה וללא סחורה חוץ מדברים מינימליים כמו לחם, חלב. אבא שלי כן יודע ומתנגד לכך.
    אני אישית לא מסוגלת "לרשום".