האם מותר לסמוך מוכר שאינו בעה"ב

שאלה:

הלכתי למכולת ושילמתי פחות 20 אגורות והמוכרת אמרה לי שזה בסדר האם אני צריכה להחזיר את ה20 אג'? כי בעל החנות לא בטוח שהוא מרשה

תשובה:

שלום וברכה,

בעל החנות שהניח מוכר בחנות נותן לו סמכות לנהל את החנות בדברים לגבי דברים מסויימים. בעל החנות אינו מעוניין שכל שאלה של פרוטה יתקשרו אליו, ולכן נותן לו את הסמכות בעניינים אלו. על כן מחילתו של המוכר פוטרת אותך מהתשלום.

בהצלחה.