דיני שומר חינם ושומר שכר

שאלה:

מה זה שומר חינם ומה זה שומר שכר? מה ההבדל ביניהם לדיני נזיקין מתי חייב ומתי פטור לגמרי?

תשובה:

שלום וברכה,

שומר חינם – שומר עבור הבעלים ללא קבלת תמורה. שומר שכר – מקבל תמורה עבור השמירה.

שומר חינם חייב רק אם פשע ולא שמר כלל. אבל אם שמר ובאו גנבים וגנבו את הפקדון, או שהפקדון אבד – פטור השומר חינם. וכ"ש שאם אירע אונס על הפיקדון שפטור השומר.

שומר שכר חייב גם על גניבה ואבדה, וכ"ש על פשיעה. אבל אם נאנס הפקדון פטור.

בהצלחה.

מקורות:

משנה מסכת בבא מציעא צג, א