שנה ופירש – חילול שבת עבורו

שאלה:

שלום,
איך יש להתייחס לאדם ש"יצא בשאלה" ואינו מאמין בעיקרי האמונה, האם מותר\צריך לחלל עליו שבת משום פקו"נ?

תשובה:

שלום וברכה

זו שאלה כבדת משקל מאוד. שכן גם לדעת מרן החזון איש שהחילונים בזמנינו הם תינוקות שנשבו, אדם כזה ששנה ופירש בודאי אינו תינוק שנשבה ודינו כמומר לכל דבר. אמנם לפעמים זה נובע אצל האדם ממצבים נפשיים קשים, ולא סתם מתוך תאווה ושרירות הלב, ובאופן זה יתכן שהוא נחשב קצת כאנוס. ואפשר שכיון שזה דבר מצוי היום, צריך לחשוש בכל מקרה שאולי כעין זה. כמו כן יש אופנים שהתירו לחלל שבת מפני דרכי שלום, ואפילו גוי מותר לרופא או איש הצלה לטפל בו משום איבה, אבל כאשר אין חשש איבה יש להמנע בזה גם במומר.

והוא רחום יכפר עוון!