עט שהונח זמן רב האם מותר לקחתו

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לדעת מה הדין במקום שאני יושב הונח עט וכבר יותר מחצי שנה אףאחד לא מבקש האם מותר לי להישתמש בו? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

יתכן והונח שם בשכחה, ולכן דינו כאבדה עם סימן –  שהמקום נחשב סימן, וחייב המוצא להכריז עליה. על כן עליך להכריז בפרסום מודעה במקום בו הונח העט. ואם לא באו לדרוש את העט במשך שבועייים ימים, הינך יכול לרשום לעצמך שמצאת עט כזה וכזה, וליטלו לעצמך.

בהצלחה.