לתבוע ממשרד ממשלתי בערכאות

שאלה:

שלום רב,
אני מעוניין לתבוע משרד ממשלתי, כגון מועצה דתית, האם יש בפעולה מעין זאת פנייה לערכאות.
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לתבוע משרד ממשלתי בבית משפט, כיון שלא ניתן לתובעם בבית דין, הן מצד התובע שלא צריך לטרוח ללכת לבית תחילה, כיון שלא יבואו לבית דין. והן מצד הנתבעים – המשרד ממשלתי – שמצהירים שאינם יכולים להתדיין בב"ד, כיון שלא יוכלו להוציא כספים בלי פסיקת בית משפט.

בהצלחה.