ארון קודש שאינו לכיוון ירושלים

שאלה:

שלום. מה דין בית כנסת שארון הקודש איננו מופנה לכיוון ירושלים? לאן יש להתפלל, והאם יש בזה מחלוקת?
ומה הדין אם מתפללים מחוץ לבית הכנסת, כגון שהוא סגור- האם בזה ודאי שיתפללו לכיוון ירושלים?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל ספק שתפילת שמונה עשרה יש להתפלל לכיוון ירושלים, אין נושא של ארון הקודש בכלל [רק שלא להפנות את הגב]. שאר התפילה אפשר להתפלל לכיוון ארון הקודש.