טלפון בלי סינון, להחזיק בבית

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: גבי סמארטפון ומחשב פרוצים בלי סינון במקרה כזה, מעשה באדם שהיה לו טלפון ומחשב עם סינון ורצה למכור וכדי שלא יהיה שום מידע שלו בטלפון או במחשב מחק לפי אפשורת של היצרן כל המידע שבהם, וזה כולל גם הפילטר. אולם הטלפון והמחשב הם כבויים ובתוך הקופסה שליהם, האם יש שום בעיה לו להחזיק את זה בבית עד שימכרו?

ובין אם יש לומר שיש בעיה בזו ובין אין ביעה בזו, מסץבר לומר שה"ה למכשיר חדש שרכש אדם ועוד לא הספיק לשים הפילטר? כל עוד שברשותו ובקופסה (שכבר פתח כבר) אף שלא משתמש יש בעיה להחזיק ככה? ואם כן, איפה יניח עד שישים פילטר כראוי?

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

כדאי מאוד להמנע מלהחזיק זאת בבית, חכמים אמרו שהעובר על שפת הנהר בזמן שהנשים יוצאות מן הטבילה נקרא רשע, אף שעוצם עיניו, ישתדל לעשות במהירות רבה סינון מתאים, ואותו מוכר, יתן לאשתו שתניח את המכשיר במקום שאינו ידוע לו.

בהצלחה