להשתמש בספר שפורסם באינטרנט

שאלה:

האם מותר להשתמש *לצרכים אישיים בלבד* בקובץ ספר של דברי תורה שהיוצר העלה לרשת וניתן לגשת לקובץ ללא ידיעתו
בספר ישנם דברי תורה בלבד כגון פירוש הגמרא כך שהכל נטו לשם לימוד תורה מצידי

תשובה:

שלום וברכה,

להשתמש בספר שמופץ באתר, אין שום איסור, שהרי לשם כך הופץ הספר. הפרת זכויות יוצרים שייכת דוקא שאדם אחר מפיץ את ספר באתר או בכל סוג אחר של הפצה, אבל כשהבעלי הספר מפיצים ודאי מותר להשתמש.

שימוש לצורך לימוד תורה לא מכריע את האיסור, ובאופנים שאסור להפיץ משום זכויות יוצרים, אסור גם כשנצרך ללימוד תורה.

בהצלחה.