האם מותר לשים לנשים אחרות לק על הציפורניים?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים,
הציעו לי משרה טובה בתחום המניקור שזה ייפוי הידיים והציפורניים של נשים.

האם זה מותר הלכתית כי חלק מזה כולל לשים לאקים למיניהם דבר שלא תמיד נתפס כצנוע.

תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

מאחר שאין איסור לשים לק על הציפורניים, אין בעיה לעבוד בעבודה זו. למרות שבהחלט כפי שאת כותבת זה לא תמיד נתפס כצנוע. אבל לגבי איסור מסייע או לפני עיוור זה שייך רק כאשר יש איסור ברור במעשה.