למה שמחים על יציאת מצרים?

שאלה:

אם רק חמישית מבני ישראל יצאו ממצרים אז למה אנחנו חוגגים את הפסח?

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו יודעים ומאמינים שמה שיצאו רק חמישית מבני ישראל ממצרים היה הטובה הנצרכת למען עתיד עם ישראל וקדושתו, אלו שלא יצאו שקעו בטומאת מצרים ולא היו ראויים לכך. כך שבעצם מה השבטיח את עתיד עם ישראל ונצחיותו בין השאר הוא שרק הראויים לצאת, שנשמתם היתה ברת תיקון, יצאו ממצרים.

מעבר לכך, התפיסה כביכול עצם ההצלה זה כל השמחה, היא כמובן לא נכונה, בפרט אם מעיינים בפרשת בשלח, שם רואים שזכו לניסים עצומים לגילוי שכינה שאין לשער, לכבוד שמים במובן הכי גדול שיכול להיות ועוד ועוד, עד שאמרו חכמים ראתה שפחה על הים מה שלא ראה יחזקאל בן בוזי, ההצלה הרוחנית הרבה יותר משמעותית מהגשמית.