חמישה סלעים שבט תשע"ח

שאלה:

שלום רב
ברצוני לדעת בבקשה כמה נהוג לששלם בכסף לכהן על מצוות פדיון הבן לערך המטבעות…

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

החיוב הוא לתת לכהן ערך חמישה סלעים כסף, כיום הכסף זול מאוד באופן יחסי וערך חמישה סלעים הוא 190 ש"ח [הערך משתנה כל יום לפי תנודות השוק והתשובה לפי הערך ביום שישי האחרון, כדאי להוסיף מעט]. אם הכהן בא עם סלעי כסף כמו מטבעות ומוכרם לך, הערך של מה שהוא נותן לך שווה הרבה יותר בגלל מלאכת הצורפות, ולכן יש לסכם איתו שהוא מקנה לך אותם בלב שלם למרות שאתה נותן לו בתמורה רק את ה200 ש"ח הנ"ל, ואז תתן לו את הסלעים לפדיון.

מזל טוב ורוב נחת.