נאמנות יהודי אינו שומר מצוות על כשרות

שאלה:

יהודי אינו שומר תורה ומצוות הביא לי עוגיות – האם נאמן אים אומר לי שזה כשר ? (אני גר בחול)

תשובה:

שלום רב,

לא. אי אפשר לסמוך עליו כפי שנפסק בשו"ע יו"ד סי' קיט סעי' א': "החשוד לאכול דברים אסורים בין אם הוא חשוד באיסורי תורה בין אם הוא חשוד באיסור דרבנן אין לסמוך עליו בהן ואם נתארח עמו לא יאכל משלו מדברים שהוא חשוד עליהם". ובנוסף יש לזכור שאם הוא מחלל שבת ודאי שאין לסמוך עליו בזה.