כשרות מהודרת בצה"ל

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אני משרת בצבא בבסיס שאפשר להזמין שם מנות שהם בדץ בית יוסף
בחדר אוכל בצבא מגישים עוף ובשרים שהם רבנות
והרב צבאי אמר שם שהבשר לא תמיד חלק והבנתי שלספרדים יש בעיה בזה
בעיקרון רציתי לשאול אם אני מבקש מהצבא שיזמין את המנות בדץ האלה בימים שהם מגישים עוף והבנתי שהבעיה העיקרית לספרדים זה לאכול בשר שהוא לא חלק אבל זה לא קיים בעופות
האם יהיה מותר לי לקחת גם מהמנה הזאת וגם מהעוף /אוכל שמגישים בבסיס כי בעיקרון העוף הזה רבנות ולא כולם שם דתיים אז יכולים להסתכל על זה בצורה שאני מנסה לכאורה "לעקוץ" מהבסיס או שלא מבינים את ההבדל בין חלק לספרדים שצריך להיות בבקר לבין עוף שאין בזה בעיה כי בעיקרון את המנות האלה מזמינים על חשבון הצבא והמנות האלה לא תמיד משביעות ואי אפשר להזמין שתיים כאלה.
והאם יש בעיה לאכול עוף בהכשר רבנות?
והאם יש בעיה גם לאכול מאוכל בבסיס וגם אוכל בחוץ כשזה לא משביע?

תשובה:

שלום וברכה

יש להזמין כל יום ארוחה בכשרות הכי מהודרת שניתן לבקש! כשרות זה דבר מאוד מורכב ונדרש בו ידיעה רב והקפדה, וכל יהודי צריך להדר לאכול רק מכשרות מהודרת, בפרט מאכלים בשריים [גם עופות, לא מומלץ לאכול רבנות], אבל גם אוכל פרווה.

בהצלחה רבה