קשיים בשידוכים

שאלה:

שלום. אני בן 34. רווק. חרדי. כבר שנים שאני מחפש שידוך אך ללא הצלחה. נפגשתי עם בנות (16 בנות) ואף אחת כמעט לא רצתה אותי. יש לי עבודה מסודרת ואני נראה סביר. לכאורה הסיבה שקשה לי היא בגלל חוסר בטחון עצמי וביישנות. אני ביישן מטבעי ולא הכי חברותי. אני גם לא אסרטיבי ולא טיפוס מוביל ומנהיג ואני יודע שבנות לא אוהבות את זה. הגעתי לארה"ב ואני מתכוון להיות פה עוד חודשיים בנסיון למצוא שידוך (אחרי שבישראל מיציתי את האפשרויות) אך גם כאן אני מתקשה להצליח. השדכניות דוחות אותי בלך ושוב והזמן עובר… היה לי פה דייט עם בחורה מאד נחמדה וטובה אך היא לא רצתה אותי. זה מאד מאכזב וכואב. אני מרגיש דחוי. שאף אחת לא רוצה אותי. זה נורא. מרוב יאוש החלטתי לכתוב ולשאול אנשים מה עושים. אולי למישהו יש עצה טובה בעניין. תודה רבה .אבקש שכשתפרסמו את השאלה זה יופיע כמובן ללא כתובת הדוא"ל שלי המצורפת.תודה

תשובה:

שלום ידידי היקר!

כאב לי לקרוא את הכאב שלך, דבר אחד רק אוכל לומר לך, לבורא העולם אין כזה דבר "בנות לא אוהבות"… ארבעים יום קודם יצירת הולד בת קול יוצאת ומכרזת בת פלוני לפלוני, כלומר השידוך שלך מזומן לך, אלא שאנחנו לא יודעים כמה נסיונות צריך לעבור בדרך, כמה קשיים התלבטויות ואכזבות, וצריך לדעת שהכל נסיונות וכפרת עוונות והסוף הטוב קרוב לבוא. היו מגדולי החסידות שהיו שותים כוסית לחיים על כל שידוך שלא יצא לפועל, מתוך הבנה שזה מקרב אותם לשידוך האמיתי!

במקביל כדאי לנסות להתייעץ עם איש מקצוע רב יועץ נישואין לגבי ניהול נכון של פגישת שידוכים וכו', אולי תוכל להסתייע במשהו.

שבת שלום ובשורות טובות!

הצטרף לדיון

תגובה 1