צניעות לפני ה' יתברך

שאלה:

מותר לי לברך ברכת המזון או להגיד קריאת שמע עם מכנסיים-פיג'מה?
ועוד שאלה למה צריך להיו צנועים לפני ה' הרי הוא ברא אותנו ואני לא חושבת שצריך להסתיר ממנו כי הוא יודע נסתרות אשמח לתשובה אפילו שזה בנושא צניעות

תשובה:

שלום וברכה

מותר כך לומר ברכת המזון וקריאת שמע.

הנושא של הצניעות לפני ה', אינו קשור לענין הצניעות בפני גברים, שם הענין שלא לבוא לידי עבירה או הרהור עבירה, וכאן הוא ענין שאנחנו עומדים לפני מלך, והמבדיל בין האדם לבהמה הוא ההכנעה שלו, והצורה המכובדת, כמבואר בגמרא בשבת קיח ב, שענין זה הוא חלק מקיום הכתוב שיויתי ה' לנגדי תמיד, ולכן אגב יש לו גדרים אחרים לגמרי, ומצד מידת חסידות גם הרבה יותר מחמירים כמבואר בשו"ע סי' ב. כמו כן ידועים דברי הרמב"ם דעות פרק ה: החכם ניכר ומובדל משאר העם במעשיו בדיבורו בהילוכו ובמלבושיו וכו', כלומר ככל שהאדם מרומם יותר, והאדם היהודי חייב להרגיש מרומם, הוא בחיר ה', כך הוא צריך לנהוג יותר כבוד בכל, גם במלבושים.