לשכור דירה שבעל הדירה נפטר

שאלה:

חבר שכר דירה, הבעלים נפטר ,הגיע אדם שביקש ממנו לעזוב את הדירה,והחבר עזב..
ברצוני לשכור את דירה זו, אך שמו של המשכיר אינו רשום בטאבו.
מה עליי לעשות ?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי ההלכה השכיר בית שאינו שלו, ואח"כ באו הבעלים וטוענים שלהם מגיע דמי שכירות, באופנים מסוימים יצטרך השוכר לשלם שנית דמי שכירות לבעלים האמתיים, ולא יכול להפטר בטענה שפרע כבר דמי שכירות.

על כן ראוי שתברר טוב האם המשכיר הוא הבעלים, שלא יבוא אדם אחר ויאמר שהוא קרוב יותר לנפטר, או שיש לו צוואה שהעזבון יעבור אליו, ויגבה ממך שנית תשלום שכירות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חושן משפט סימן לז סעיף יב. וסימן קמ סעיף ט. וסימן שסג סעיף י.