גזל באקורדים מהאינטרנט?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אם מצאתי באינטרנט אקורדים רשומים לשיר של זמר (השיר מבוסס על מילים של הרב קוק, אך הניגון זה או יגון של הזמר העכשווי או ביצוע שלו שעשה לניגון של מישהו)
האם זה בסדר להשתמש באקורדים שמישהו פרסם באינטרנט או שיש בזה חשש גזל?
אני לא מדברת על הורדת שיר וכו' ,
כרגע מדובר על ניגון שאני נגיד מנגנת
מאקורדים שמישהו פרסם באינטרנט של שיר של זמר אולי פרסם את האקורדים בלא רשותו, אך שוב אני לא בטוחה שזה מקורי שלו הלחן.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להשתמש באקורדים שפורסמו באינטרנט, ואין בכך משום פגיעה בזכויות יוצרים. האומן שפירסם רוצה שישתמשו. האיסור חל רק אם לוקח את האקורדים ומפיץ אותם בצורה אחרת.

בהצלחה ושירה נעימה.