גזירת הפשר

שאלה:

שלום כבוד הרב.
האם מותר לחמם מרק סמיך לתינוק על גבי מיחם חשמלי בשבת. רק בכדי לחממו מעט ולא שיגיע לחום שהיד סולדת בו? (אנחנו פוסקים כדעת מרן שיש בישול אחר בישול בלח).

תשובה:

שלום וברכה

אסור להניח מאכל במטרה להסירו לפני שיגיע ליד סולדת, כאשר אם נשכח ונשאיר אותו שם הוא יגיע ליד סולדת, דין זה נקרא "גזירת הפשר", והיינו שאסור להפשיר שם דבר שאם ישכח אותו שם הוא יבוא לידי בישול.

מקורות:

שו"ע סי' שיח סעי' יד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בודאי שיש! ממלאים מים מהמיחם בצלחת או ספל גדול, ומכניסים לתוכם את הבקבוק או השקית עם האוכל של התינוק באופן שהמים אינם מכסים הכל אלא רק מהצד כדי שלא יהיה הטמנה, ואז כיון שמדובר בכלי שני שאינו מבשל, הדבר מותר.