צביעת שיער באבלות

שאלה:

שלום לכבוד הרב
האם לאשה שנמצאת בתוך ה-30 של ימי האבלות לבעלה שנפטר, היא מעוניינת לצבוע את השיער ולהסתפר, לדבריה זה צורך עמוק שכן היא מרגישה שאינה יכולה להופיע בציבור כך, האם מותר לה? תודה

תשובה:

שלום רב

אשה נשואה יכולה להתאפר מיד לאחר סיום השבעה, כדי שלא תתגנה על בעלה. אבל אשה רווקה או האלמנה בעצמה מותרת בכך רק לאחר השלושים, צביעת שיער זה בעצם איפור. להסתפר אסור בכל מקרה בתוך השלושים. אבל אם מדובר בגנאי ממש, רואים שערות לבנות והמטרה כאן מניעת הגנאי ואינו ליופי, יש להקל לה, אבל לא להסתפר.
בשורות טובות!
מקורות:
ראה שו”ע סי’ שפא סעי’ ו.