עשה לך רב בענייני השקפה

שאלה:

שלום הרב,
רציתי לשאול בעניין עשה לך רב. אני הולך על פי פסקי הרב עובדיה יוסף זצ"ל. האם אני חייב ללכת על פיו גם בנושאי כללים של עם ישראל . לדוגמא הרב עובדיה זצ"ל פסק שאפשר להחזיר שטחים תמורת שלום וקראתי את תשבותו בתחומין ואת הדעות החולקות שם ונראה לי הקטן כדעות החולקים. אז האם מותר שיהיה רב לענייני הלכה ולמרות שהוא גדול הדור רב אחר לענייני השקפה ואידיאולוגייה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זה אפשרי, אבל בתנאי שאתה לא בוחר כל פעם רב לפי התשובה שהוא נותן באותו ענין, שהרי במקרה כזה אתה לא עושה לך רב, אלא אתה הרב בעצמך… אלא תבחר לך גדול בתורה וביראת שמים ותקבל את דרכו והנהגתו אם אתה מתחבר אליה באופן כללי, על כל פרטיה. החשוב ביותר בבחירת רב לראות שציבור חשוב ומכובד של תלמידי חכמים רואים בו את רבם.

בהצלחה