להבליע את תשלום התיווך במחיר העיסקה

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני בעל מקצוע ,ותיווכתי בין לקוח לבעל מקצוע אחר האם זה גזל כאשר אני מעלה ללקוח את המחיר ולוקח את החלק שלי ?

תשובה:

שלום וברכה,

בסוג עיסקה שלא נהוג לשלם דמי תיווך, או שיש שמשלמים ויש שאינם משלמים, אסור למתווך להבליע דמי תיווך ולגבות מהלקוח מחיר יקר.

בסוגי עסקאות שנהוג שגובים על כך דמי תיווך, והמתווך מחוסר נעימות, או שרוצה לחסוך טירחה ומריבות, מעוניין להבליע את דמי התיווך בדמי המכר – וגובה מחיר יקר מהלקוח כביכול עבור החפץ, דעת הגרי"ש אלישיב שמותר למתווך לעשות כן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה קובץ תשובות להגרי"ש אלישיב זצ"ל.

הצטרף לדיון

תגובה 1