טבילת קופסת שימורים

שאלה:

שלום רב.
האם צריך לטבול קופסת שימורים שרוקנה מתוכנה המקורי, לפני שמשתמשים בה שנית?
שאלה שנובעת מהנ"ל: פתחתי קופסת זיתים ושפכתי את הנוזל. אני רוצה להוסיף לזיתים מיונז ותבלינים ולרסק יחד לממרח (בתוך הקופסה). האם מותר להוסיף דברים לזיתים שבתוך קופסת השימורים (שהיא לא טבולה)? או שצריך להעביר את הזיתים לכלי אחר?

תשובה:

שלום וברכה

נראה שיש להקל. אבל אם יש לך בקל קופסה אחרת עדיף.

מקורות:

על טבילת כלי חד פעמי ראה שו”ת מנחת יצחק ח”ה סי’ לב, ושו”ת אגרות משה יו”ד ח”ג סי’ כג. וראה שם באגרות משה שמצדד שאולי שימוש אחד נוסף מותר, משום כך גם אין לברך על טבילה זו, שכן לא מוגדר כל כך באיזה אופן הכלי מקבל חשיבות ונחשב כרב פעמי. ומכל מקום כאן שזה ממש כלי שאין דרך להשתמש בו שוב, זה מצטרף לכך שבשימוש חד פעמי אחד בלבד צידדו להקל.