היסח הדעת בשבעה נקיים

שאלה:

רציתי לשאול לגבי היסח הדעת בשבעה נקיים מה הדין במקרה שאשתי לבשה לבנים אחרי שראתה מראה לא נקי אבל בדיבור דיברה די ברור שכנראה הטבילה תתאחר אבל בכל זאת עשתה בדיקה בבוקר למחרת וזה היה אחרי ששאלה אותי אם לעשות בדיקה ושאלנו רב יותר מאוחר על המראה והתיר השאלה היא אם זה שהיא קבעה דעתה שכנראה המקווה יהיה ביום אחד מאוחר יותר אם הוה היסח הדעת אי לאוו

תשובה:

שלום וברכה

זה לא נשמע היסח הדעת. היא הביעה את דעתה אבל עדיין ידעה שיתכן שהכל יהיה בסדר, ולכן שאלה האם להמשיך, וגם המשיכה ולא פשטה את הבגד הלבן, זה בסדר גמור. כמו כן רבים הקלו שהיסח הדעת של פחות מ24 שעות לא נחשב היסח הדעת.

מקורות:

ראה שו"ת שבט הלוי ח"ג סי' קכג.