גילוי עריות? מעשה תמים שנעשה בילדות

שאלה:

שלום לרב,
רציתי לשאול לגבי גילוי עריות: בקטנותנו לצערנו הורינו נתנו לנו לראות טלויזה ללא בקרה. בתמימות של ילדים אני ואחי ניסינו לחקות סיטואציה שראינו והיתה נשיקה לאחי בכתף, וחיבוקים. האם עברתי על גילוי עריות ואיך ניתן לכפר? מוטרדת מאוד..ועצובה

תשובה:

שלום רב,

אין זה עבירה של גילוי עריות, ההגדרה היא בשו"ע על מעשה כזה "מעשה טפשים" (שו"ע אבה"ע סי' כא סעי' ז'). מאחר שזה אח ואחות.