כתם על נייר טואלט

שאלה:

אני עם התקן קבוע מלפני 4 חודשים בערך, ובזמן שאני טהורה ראיתי מעט דימום ע"ג נייר (קצת יותר מגודל של חצי שקל) ומעבר לכך לא ראיתי עוד כלום. האם אני עדיין מותרת?

תשובה:

שלום,

אם מדובר בכתם של דם, ההוראה המקובלת שהוא אוסר ביותר מגריס. בפרט כאשר הקינוח היה מיד לאחר הטלת מי רגלים, בלא לשהות חצי דקה לפחות, שאז יש אוסרים אפילו בגודל כלשהוא [אלא שבזה יש מקילים].

יום טוב.