ברכות התורה באמצע הלילה

שאלה:

שלום כבוד הרב,

אני מתפללת במנין נץ. יוצא לי להגיע לא פעם לפני זמן טלית וציצית ואני אומרת תהילים בינתיים (ובזמן שמותר אומרת את ברכות השחר) רציתי לשאול: מתי מותר לי להגיד את מה טובו, אדון עולם ויגדל? האם מותר רק מזמן טלית ותפילין או גם לפני זה? הרי כשמגיעים לבית כנסת מיד בכניסה צריך להגיד ואני ברוב חסדך וכו'. האם מותר להגיד לפני זמן טלית וצצית ?

שאלה שניה: לפעמים בליל שבת אני קמה ב 1 -2 אומרת תהילים וחוזרת לישון. האם אני צריכה להיד ברכות התורה קודם? ואז כשקמה לתפילה להגיד שוב? או להגיד רק בלילה / רק בבוקר?

תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

  1. אפשר לומר זאת גם לפני זמן ציצית.
  2. על ברכות התורה למי שקם באמצע הלילה וחוזר לישון ראי כאן בהרחבה רבה.

שיתקבלו התפילות לטובה ולברכה!

הצטרף לדיון

תגובה 1