אמא שסיכמה עם שדכנית על שידוך עבור בנה

שאלה:

שלום
אמא שלי קיבלה הצעה להרשם למשרד שידוכים מסוים ושאלה אותי על זה ולא כ"כ רציתי להרשם כי עכשיו אני בתקופת מבחנים וזה לא הזמן אבל אמרתי שאם רוצה שתירשם, אח"כ היא חוזרת אליי ואמרה לי שהיא דיברה איתם ואני צריך להתקשר להרשם והיא אמרה לי שזה שיש דמי רישום והיא אמרה להם שהיא תשלם להם במזומן שהיא תעבור במשרד שלהם איזה יום, ואח"כ דיברתי עם אמא והסברתי לה למה אני חושב שזה לא הזמן וכו' והיא הסכימה איתי. כעת השאלה האם חייבים להרשם אליהם (למרות שכנראה שגם אחרי המבחנים לא חושב להרשם אליהם מכמה סיבות..) שהרי אולי זה כמו מי שפרע אולי כיוון שהאמא כבר סיכמה על הכסף כאילו? השדכנית שם במשרד אפ' הציעה לאמא זה הצעה אחת כבר, אולי זה נקרא כבר שסיכמנו?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

דין מי שפרע לא שייך רק במקרה ששילם בפועל עבור מקח. במקרה שלך אין מקח, וגם בפועל לא היה תשלום, אלא דיברים – ולא שייך מי שפרע.

אמנם גם כסיכמו בדיבורים אסור לחזור, אך במקרה שלך הם רוצים שאתה תרשם ולא האמא, [שיודעים שצריך שהבחור ירצה] ואתה לא דיברת איתם, לכן אין התחייבות כלל. ומותר לחזור

בהצלחה.