אזכרה משותפת לשני נפטרים

שאלה:

שלום רב…
האם אפשר לערוך אזכרה משותפת לשני הוריי שנפטרו בהפרש של שבועיים בתאריך העברי.
אימי נפטרה בתאריך עברי – ט"ו בשבט והאזכרה לפי התאריך הלועזי הוא 31/1/18 .
אבי נפטר בתאריך עברי – ב' באדר והאזכרה לפי התאריך הלועזי הוא 17/02/2018
האם אפשר לערוך את שני האזכרות יחדיו במועד המוקדם מבין השניים.
בתודה בהערכה ובכבוד רב
תשובה:

שלום וברכה

יש חשיבות רבה מאוד בעלייה לקבר דוקא ביום הפטירה, שאז הוא יום דין לנפטר, ואין להקל בזה. אבל לגבי הסעודה שאתם עושים בבית, כיון שיש טירחה להתקבץ פעמיים אפשר להקל לעשות פעם אחת. העיקר הוא ביום הפטירה ממש, בשני הימים, לעלות לקבר באמירת התהילים וכו', לומר את הקדישים, ללמוד משניות לעילוי נשמה, להרבות זכויות וכו'.

בהצלחה