פיצוץ פצפצים בשבת

שאלה:

שלום רב.
האם מותר לפוצץ פצפצים בשבת ? וחשוב לי מקור הדומה לדין הזה? בדרך כלל כל המקלקלים פטורים
כשיש קשר למלאכה. אבל במקרה דידן לכאורה אין כאן שום מקלקל של מלאכה. בברכה ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

שלום וברכה

אינני מבין מדוע אתם סבורים שאין כאן קלקול? יש כאן חומר מבודד שמורכב מניילון מלא אויר, וכאשר מפוצצים אותו הוא מתקלקל, ובהחלט יש לכאורה לאסור זאת בשבת מדרבנן. כמו כן אגב יש לחוש בענין זה למוקצה, כיון שזה לא מיועד כרגע לשום דבר היתר.

ערב טוב.