פדיון הבן למי שהאב אינו מעוניין לעשות פדיון הבן

שאלה:

בס"ד
בוקר טוב
אב שלא מעוניין לבצע פידיון לבנו שנולד לו.
מה ניתן לעשות?
אודה לעצתכם

תשובה:

שלום רב,

אתה יכול לומר לו שאין צורך שהוא יערוך לבנו טקס פדיון הבן. אלא די בכך הוא ממנה אותך שליח לפדות את בנו, ואז אתה יכול לגשת לכהן ולפדותו, גם אין צורך להביא את התינוק, אלא די בכך שאתה נותן לכהן חמשה סלעים עבור פדיון של בנו של חברך. ואז זה מועיל לדעת רוב הפוסקים.

מקורות:

כתב הרמ"א יו"ד סי' שה סעי' י' שאין מועיל פדיון הבן ע"י שליח. והאחרונים דנו בענין זה מדוע שלא יועיל פדיון הבן ע"י שליח כמו שמועיל הרבה מצוות דומות לעשותם ע"י שליח, וראה שם בפתחי תשובה ס"ק טז. ומ"מ הביא שם בפתחי תשובה חבל אחרונים שחלקו על דברי הרמ"א, ולדעתם ניתן לעשות פדיון הבן ע"י שליח. לכן אם אינו רוצה לפדות את בנו, די בכך הוא ממנה אותך שליח, ואתה תקיים את המצווה עבורו. ראה עוד כאן במה שכתבנו האם ניתן לעשות פדיון הבן עבור מישהו אחר ללא שליחות (מדין זכיה).