סיום מסכת בחיק המשפחה

שאלה:

שלום הרב
1. סיימתי ברוך השם מסכת לבד, רציתי לשא אם ניתן לעשות סיום מסכת בקרב משפחתי המצומצמת כולל חמותי אשתי ובנותיי וגיסי?
2. מדוע מברכים ל"בן זכר" ולא מספיק לברך רק ב"בן"? (שאלה של הבת שלי…
תודה ויישר כוח גדול

תשובה:

שלום וברכה

  1. בודאי ניתן לחגוג בחיק המשפחה, הדבר הכי חשוב הוא שאשתך ובנותיך יחגגו את המאורע, זה מכניס בבית אוירה של חשיבות התורה ושל שמחה בתורה, וזה חיוני לחינוך ולכל ההשקפה בבית.
  2. סתם סלנג… אני אגב מאוד שמח גם בבנותי החביבות…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה מצויין, אין כל חשש! הכרתי יהודי שכל פעם שהיה קונה ספר קודש היה עושה הכנסת ספר תורה בבית, קונה ממתק ורוקד עם הילדים ומכניסים לארון הספרים, צריך להיות יצירתי דינמי ושמח כדי להאהיב על הילדים את התורה הקדושה.