לשלם מדמי מעשר ללימוד הבנות בבית הספר

שאלה:

שלום לכבוד הרב החשוב
האם מותר לשלם עבור שכר לימוד של הבנות בבית הספר מדמי מעשר

תשובה:

שלום רב,

יש בעיה לשלם את שכר לימוד הבנות מכספי מעשרות.

ראה בשו”ת אגרות משה יו”ד ח”ב סי’ קיג שחילק לענין זה בין שכר הלימוד לבנים לבנות, שהואיל ואין מצוה ללמדן תורה מותר לעשות זאת מכספי מעשר, ומכל מקום מסקנתו להחמיר בכך כיון שהחוק מחייב לשלוח אותן למוסד כל שהוא. א"כ  הרי הוא פוטר את חיובו מכספי מעשרות וזה לא ניתן לעשות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לדעת האגרות משה אין לכך מקום, אולם בעל משנה הלכות חלק עליו, וסבר שאם הסיבה לתשלום שכר לימוד הוא משום שאינו רוצה לשלוח למקום שיש חינוך חינם, כיון שהחינוך יותר טוב בבית הספר הפרטי מותר. כך גם בלימוד מקצוע שהאב לא חייב לתת לבנותיו.