כתם בימי טהרה

שאלה:

שלום

אתמול טבלתי אחרי שבעה נקיים.
היום ראיתי על התחתונית 3 נקודות שלצבע חום. לא בטוחה אם זה מהרחם או מפי הטבעת. עשיתי באותו רגע בדיקה פנימית עם בד בדיקה ןהבד יצא מקי לחלוטין. האם אני עדיין טהורה?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אין צורך לעשות בדיקה פנימית, למה לסבך את המצב, ניתן להשאיר את זה בדיני כתמים, בדיקה דינה חמור תמיד יותר [אם מוצאים משהו כמובן]. שנית, בימי טהרה תמיד ללבוש בגד צבעוני תחתון ולא לבן, ואז כתם אינו אוסר. שלישית, חום שאין בו נטיה לאדום כלל [ואני מבין שזה כך מחמת הספק שלך בדבר מקורו] אינו אוסר. כמו כן, נקודות שכל אחת מהן גודלה פחות מגריס – מעט יותר ממטבע של שקל, אינן אוסרות [בכתם, לא בעד בדיקה!] גם אם היו אדומות.

יום נעים.