הנחת תפילין מיושב או בתוך בית הכנסת?

שאלה:

בס"ד
מי שנוהג להניח תפילין של יד בישיבה וגם להניחם לפני הכניסה לבית הכנסת, איך ינהג במקרה שמחוץ לבית הכנסת אין לו מקום לישיבה, האם יניח בעמידה כדי שיכנס מעוטר בתפילין או שיניח התפילין של יד בתוך בית הכנסת בישיבה.

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע להכריע, יתכן שאפשר באופן זה לסמוך על דעת הסוברים שאם אתה נשען על משהו באופן שאם הוא ינטל תיפול, זה נחשב ישיבה [יש שהניחו כך תפילין לכתחילה, כדי לחשוש לדעת המקובלים, ראה אשל אברהם בוטשאטש סי' כה ודעת תורה למהרש"ם שם, וכ"כ בחיים לעולם לר"ח מודעי (שהיה ספרדי) סי' יב]. באופן כללי, נראה משום מה שהעולם יותר הקפידו להניח מיושב ממה שהקפידו להניח בבית הכנסת.