לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם ניתן לאפסנאי בצבא סמכות לוותר על ציוד

שאלה:

האם האפסנאי בצבא מוסמך למחול לי על חוב שיש לי בעקבות אביזר שלקחתי מהצבא ואבד לי?
האם דבריו של אפסנאי שהוא הצליח "איכשהוא" להסתדר בלי שאשלם יכולים להרגיע את המצפון שלי?

תשובה:

שלום וברכה,

מקובל בצבא שבשעת החלפת ציוד חסר לחיילים אביזרים מהציוד שקיבלו, והאפסנאי מחליט האם לוותר, ולכן נחשב שהוא הסמכות לדברים אלו, ולכך מונה להיות אחראי על חלוקת הציוד, ועל אובדן של הציוד.

ולכן אפסנאי שוויתר, מועיל וויתורו לפטור את החייל, כדין בעלים שמוחלים על ממונם.

בהצלחה.