האם מותר להעלים פרט שלילי בביקורת על מוצר באינטרנט?

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב
אני רוצה לשלוח ביקורת על מוצר שרכשתי, מבחור ישראלי באיבי,
סך הכל מרוצה מהמוצר, אך דבר אחד אפשר לשפר והוא יכול להפריע לאנשים, שקצת קשה לפתוח את המוצר בשביל להכניס לתוכו מים (זה מכונת אדים המפיצה ריחות על ידי הכנסת מים ותמצית אתרית למיכל מים).
האם אפשר שלא להזכיר את העניין שקצת קשה לפתוח את המכשיר ופשוט לתת לו ביקורת מעולה?
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להטעות במקח, שיראה טוב. ולכאורה האיסור קיים הן על המוכר הן על אחרים. ולכן אסור לכתוב דברים טובים, כשאתה בעצם מטעה אחרים.

בהצלחה.