דם מחמת איסור נגיעה לפני מקווה

שאלה:

שלום רב,

יומיים לפני שאשתי צריכה לטבול
לא שמרנו נגיעה והיה מישמוש ידיים ומעשה חידודין
הייתה הוצאת זרע
וככל הנראה מחמת חדירת ההצבעות והבאתה לסיפוק, מצאתי דם על הפיג'מה הלבנה שלי
וגם על גופי וגופה

סליחה מראש על הפירוט

הבעיה כרגע שהרב שאני שואל אותו בד"'כ וגם מראה לו את המראות

אני לא יכול כרגע להגיד לו מה היה כי כמובן אני מתבייש

הדם היה ורוד והיו מס' כתמים
לא היה צבע ממש חזק
וגם לא זרימה או כתם של ממש

לאשתי יש התקן מניעה
ואני מאמין שזה יותר פצע או בהקשר להתקן

אנחנו לא יודעים מה לעשות עכשיו

מה לעשות

אמורה ללכת למקווה מחר יום שלישי

תודה רבה

תשובה:

קראתי בכאב רב את המעשה הנושא שנכשלתם בו. הרבה יש לחזור בתשובה על איסור קריבה לנדה ועוד הוצאת ז"ל ועוד ועוד!

לעצם הענין, לא תוכלו לסמוך להקל שאכן זה פצע אלא אם כן תעשו בדיקה אצל אחות בודקת טהרה של מכון פועה וכדומה שתאשר שיש שם פצע מדמם. על עצם הכתם אם היה בגודל גריס שזה מעט יותר ממטבע שקל וכו', לא כתבת, ובכל מקרה של ספק לגבי צבעו או גודלו, תפרט או תתייעץ עם הרב שלך.

בשורות טובות.