תפילת מי שברך לעוסקים בצרכי ציבור

שאלה:

שלום
יש לי שאלות לגבי המי שברך לקהל.
1. איזו מעלה יש למי שמיחדים בתי כנסיות לתפילה ולא מתפללים שם?
2. מה החשיבות של נר למאור ויין לקידוש ולהבדלה ? פת לאורחים וצדקה לעניים נראים חשובים הרבה יותר !
3. האם יש איזה מדרג בין הקהל הקדוש – שהוא כללי והוא עולה ועולה עד למי שעוסקים בצרכי ציבור באמונה? או שזה עולה ויורד..
4. יש חזנים שמצרפים את הקבה ישלם שכרם רק למי שעוסקים בצרכי ציבור באמונה. לפי הניקוד שיש בסידור הקבה ישלם שכרם של כל המנויים לעיל
תודה

תשובה:

שלום וברכה

  1. לא נראה לי שהבנת נכון את הברכה, יש ברכה למי שתורם את המקום, ויש גם ברכה לבאים שם להתפלל, אבל לא מדובר במקום תפילה שומם.
  2. הכל בכלל הברכה אז מה הבעיה.
  3. לא נראה שזה מדורג אלא שני נושאים, ברכה כללית ואחרי זה הדגשה על העוסקים בצרכי הציבור.
  4. מתאים יותר שכר על הפעולה, ולא על עצם היות הקהל קהל קדוש.