טבילה עם לק קבוע

שאלה:

שלום רב,
האם מותר לטבול עם לק גל שעושים באופן קבוע, או שחייבים להוריד, לטבול ללא ואז להחזיר?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה יש להמנע מלשים לק כזה, כדי שלא תהיה שום חציצה בטבילה, אולם למעשה אם משתמשים איתו ולא ניתן להסירו לגמרי, יש להקפיד שיהיה עשוי כהלכה באופן שאשה מטפחת את ציפורניה לחתונה וכדומה, ואז מקילים שאינו חוצץ כיון שהוא נוי לאשה. מה שבעיקר צריך להזהר, לנקות היטב תחת הציפורניים שאני מניח שלא קוצצים אותן לגמרי לפני הטבילה, שלא יהיה שם אפילו ליכלוך מועט!

מקורות:

ראה שיעורי שבט הלוי סי’ קצח סעי’ יז. וראה משנה ברורה סי’ קסא ס”ק ט שנחלקו הדעות לגבי ליכלוך מועט תחת הציפורניים כשהן ארוכות אם הוא חוצץ. והמנהג להחמיר בזה. וראה שם ס”ק ג שמטעם זה נהגו שלא לגדל ציפורניים ארוכות. כמו כן, ידועים דברי השל”ה שיש להשתדל לקצוץ ציפורניים בכל ערב שבת, וכן הוא על פי קבלה ומשום הטומאה השורה על הציפורניים. וראי עוד כאן וכאן.