מכירת ספר תורה לצורך נישואי הילדים

שאלה:

שלום
האם אדם שכתב ספר תורה לע"נ אביו במטרה להכניסו לבית כנסת שבו אין ספר תורה קבוע, יכול לשנות תכניתו ולמכור ספר התורה, כדי לסייע במימון חתונת ילדיו? מדובר באדם שאין בידו הכסף לחתן ילדיו.
יצוין שספר התורה מצוי בשלבי כתיבה אחרונים ולא הובטח לבית כנסת / ישיבה כלשהי.
תודה

תשובה:

שלום רב

בשו”ע סי’ קנג סעי’ י כתב שמעיקר הדין ספר תורה פרטי של אדם יחיד מותר למוכרו בלא הגבלות, ואף שהביא שם מדברי המחמירים כבר הורו להקל בזה, ראה שו”ת מהרש”ם ח”א סי’ יח. לכן אם אין ברירה אחרת המיקל יש לו על מה לסמוך.