תזמורת של גויים בשבת בשבע ברכות

שאלה:

לדעת הספרדים,
לצורך שבע ברכות, האם מותר להזמין תזמורת של גויים שינגנו בשבת בכלי שיר בזמן הסעודה?

תשובה:

שלום וברכה

בסי' שלח הובא בשו"ע מנהג כזה, אבל כבר כתב בבן איש חי פ' שופטים תהילה לה' שכבר נשתקע מנהג זה לא יזכר ולא יפקד! וראה כף החיים שם ס"ק טו שהאריך בטעם שביטלו מנהג זה, שהוא כדי לחוש לדעת האוסרים [הובאו במשנה ברורה שם].

יש לציין אגב שכל הנושא היה בכלים שאינם חשמליים שאיסורם דרבנן [וגם בזה ביטלו את המנהג], אבל אורגן חלילה וחס גם בזמנם לא היו מקילים בו [לדעת החזון איש הוא איסור דאורייתא].

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. דעת המקילים היתה שמשום שמחת חתן וכלה שהיא מצוה לא החמירו בדין אמירה לגוי בדבר שאינו מלאכה גמורה [הנגינה בשבת בכלי שאינו חשמלי! אסורה רק מדרבנן שמא יתקן כלי שיר, בכלי חשמלי אין צד להתיר] אבל כאמור למעשה אסרו זאת הפוסקים.
    אינני מכיר את המנהג האירופאי שהזכרת, אבל ודאי אין בו טעם, תפיל אינה קונצרט.